Archiv ročníku 2018

Přihlášení

Registrujte se

Autor: Daniel Hoang

Návod na to, jak prožít dovolenou svých snů. Nejdříve vám průvodce ukáže, co si všechno máte zabalit. Celý návod je ale ve skutečnosti parodie skutečného a solidního návodu. Ve skutečnosti je zde pouze popsána klasická dovolená, kde si něco vzít určitě zapomenete. Navíc průvodce je notorický alkoholik, a tak si do tašky zabalí pár lahví kořalky a k tomu jen pár užitečných věci, které by skutečně na dovolené u moře potřeboval. Průvodce tedy vyráží na dovolenou svých snů. Průvodce jde k moři, kde začne na pláži hned nasávat kořalku, kterou si nalil do termosky. Dále se přesune k vodnímu lyžování, při kterém také nasává. Na řadě je pak prohlídka města, kde průvodce moc památky nezajímají, a spíš vyhledá nějakou hezkou zahrádku, kde by si dal pivo.
Posléze se dostane na tržiště, kde průvodce ukradne pár suvenýrů a triček. Dále pak následuje projížďka na velbloudovi v poušti, i tam se náš průvodce trošku nalije. Dále je připravena návštěva akvária, kde plavou různí živočichové, náš průvodce tam se vyzvrací do akvária s delfíny. Dále je na řadě návštěva akvaparku, tam se náš průvodce několikrát počurá a posere ve vodě. V plavkách má schovanou placatku s rumem, kterou si vytáhne vždy ve chvíli, kdy projíždí tobogánem, jelikož to je jediné místo, kde ho nikdo nikdy nevidí. Jakmile dojede dolů, tak už je vždy řádně nalitý.
Dále se náš průvodce sveze párníkem, kde má hodně výletníků potíže s mořskou nemocí, a tak jich tam hodně zvrací z lodě. On však ne, jelikož se před jízdou řádně napil, a tak se cítí naprosto v pohodě. Ke konci plavby se akorát také vyzvrací, ne však proto, že by měl mořskou nemoc, ale protože během dne vypil už tři lahve rumu a to nebylo ani odpoledne. Dále si zaplatil tažení lodi padákem, tam si sebou také vzal svou malou placatku. Jakmile ji vypil, tak ji pak celou vyzvrací na řidiče, který řídil loď. Další den se náš průvodce nachází opět na pláži, kde zase pije a přitom pozoruje ženy, jak se opalují. Hodně z nich na sobě nemá ani plavky. K jedné takové ženě si přisedne, trošku se s ní seznámí, a nakonec si s ní hezky povykládá. Žena ho nakonec i nechá, aby jí namazal záda. On to samozřejmě rád provede, když jí je začne mazat, tak se mu trošku přitíží, a nakonec se ženě vyzvrací na záda. V tom žena začne ječet a začne na průvodce mávat ruku, ať jde pryč. Jakmile průvodce odejde, tak v tu chvíli se na ležící ženu slétnout racci. Žena začne křičet ještě víc, ale toho už si náš průvodce nevšímá a jde dál. V průběhu dne si pronajme šlapadlo, které ale zpátky nevrátí, jelikož v důsledku alkoholu, kterého spořádal za ten den už hodně, to šlapadlo ve svém značně podnapilém stavu potopí.
Zpátky se k pronájmu plavidel průvodce vrací pouze sám, a to tak, že tam k nim připlave. Když se ho ptají, kde má plavidlo, tak jim řekne, že se potopilo. Samozřejmě, že jim ho musí zaplatit, a tak dává chlapovi v plavkách peníze. Ve chvíli, kdy mu dává poslední bankovku, tak ho pozvrací i s penězi. Chlap v plavkách zuří a řve na průvodce, ten si ho ale moc nevšímá a v klidu odejde.
Průvodce jde opět městem, a opět vidí kolem stánky. Prohlíží si tam krásné bílé trička s krásným obrázkem na nich. Obchodník se už těší, že udělá skvělý obchod, průvodce se k trikům ležícím na stole naklání. Jako by chtěl kýchnout, ale nakonec si nekýchne, obchodníkovi se uleví. Pak ale z ničeho nic průvodce pozvrací několik bílých triček. Obchodník řve. Průvodce to samozřejmě zaplatí beztoho, aniž by ještě pozvracel i obchodníka. Pak jde zpátky na pláž, kde taky usne na lehátku.
Na druhý den večer si vyjde do pěkného plážového baru, kde chvilku tančí, a pak dlouho posedává u baru. Jakmile do sebe hodí několik dalších panáků a koktejlů, vydá se na parket, kde tančí spousta mladých přitažlivých lidí, převážně mladých dívek. Na parket se přiřídí jako stíhačka, a nakonec spadne mezi stoly. Několik chlapů ho tam zvedne a vyhodí ho před bar.
Když průvodce odlétá zpátky, tak předkládá na letišti letenku. Letuška je zděšena, jelikož jeho letenka je celá pozvracená a vyválená v písku. Je však čitelná, a tak ji musí přijmout. Průvodce tedy nastoupí do letadla, kde si sedne mezi dva mladé lidi. V průběhu letu usne, a jakmile se vzbudí, tak se mezi těmi lidmi pozvrací. Ještě před startem letu, kdy pozvrací svoje sousedy, tak je vyveden z letadla a hozen na run-way. Odtamtud odejde směrem k městu, kde narazí do nějakých pánů v černých kvalitních oblecích. Ty obleky jsou co nevidět pozvraceny velkou hromadou zvratků. Následně je průvodce zabit a pohřben touto odpadní firmou. Jak se říká, vidět Neapol a umřít.