Povidka - dila

Přihlášení

Registrujte se

Autor: Markéta Plešková

"Dobrý den, jmenuji se Jiří Brzobohatý a mám dům.

Mám dům se zahradou, která září pestrobarevnými květinami. Mám dům s extravagantní červenou omítkou, která všem mým sousedům ukazuje, kdo je tady bohatý. Mám dům s dlážděnou kamennou příjezdovou cestou, po které mé nablýskané auto jezdí každý den, když jedu do práce a vracím se domů. Mám dům s kovaným plotem, na nějž jsem si nechal připevnit malé lucerničky, které domu dodávají tu správnou atmosféru. Mám dům se saunou obloženou pravým finským dřevem. Mám dům s domácím kinem. Mám dům s dětmi, které se mi podobají, a vnoučaty, která se podobají zase jim.

Mám dům se zahradou, která je příliš velká, než abych se v ní procházel. Mám dům, na kterém se už omítka trochu loupe, ale zdálky to není vidět. Mám dům s kamennou příjezdovou cestou, na které auto nepříjemně drncá. Mám dům s vysokým plotem, na kterém se mi usadili holubi. Mám dům se saunou, kterou nesnáším. Mám dům s domácím kinem, před kterým má vnoučata tráví celé dny, takže už pomalu ani nevím, jak vypadají. Mám dům s dětmi, které se o mě starají v naději, že po svém starém otci něco zdědí.

Mám dům s prosklenými dveřmi, které všem okolo ukazují, jak dokonalý můj život, tedy můj dům, je. Mám rozbitou dlaždici v koupelně ve druhém patře, za kterou zatéká voda a šíří se v ní plíseň. Mám na kuchyňské lince nezaplacené složenky, protože při splácení domu nezbývají na nic jiného peníze. Mám dům uprostřed města, ale nic jiného.

Jmenuji se Jiří Brzobohatý a prodám dům.

Snažně vás prosím, zbavte mě té barabizny."